-
Nihat GÖKSU

Nihat GÖKSU


AKP NİN IMF OYUNU

20 Şubat 2009 - 00:00


 
 
         Başta ABD'de olmak üzere,   ekonomik kriz küresel bir hal alarak bütün dünya ülkelerini etkiledi. Az çok her ülke krizden nasibini aldı. Bankalar battı. Şirketler iflas etti. Dolar, Euro tavan yaptı. Borsalar çöktü. Kriz kamuoyunun gündemini devamlı meşgul ediyor ve uzunca bir süre daha meşgul edeceğe benziyor. Uzmanlar krize çözüm önerilerinde bulunuyorlar. Hükümetler kendilerine göre gerekli tedbirleri almaya çalışıyorlar. Dünyada da bu krizler zaman, zaman ortaya çıkıyor. Bunun kaçınılmazlığı konusunda sanırım herkes ortak paydada hemfikir.

 
          Bu kriz çok büyük ve oldukça uzun süreceğe benziyor. Bu süreçte hükümetin ivedilikle önlemler alması gerekiyor. Ama maalesef seçimlerin araya girmesiyle hükümetin odak noktasını bu krize değil de, seçim çalışmalarına vermesi içinde bulunduğumuz durumun vahametini daha da artırıyor. Binlerce firma batmış yüz binlerce kişi işsiz kalmıştır. Ve içinde bulunduğumuz durum bize hiçte iyi durumda olmadığımızı yüzümüze haykırırcasına duyurmaktadır. Ve artık bütün bu olanlara rağmen hala kriz bizi teğet geçiyor demekten vazgeçip bir an önce acil önlemler paketini uygulamalıyız.
 
Türkiye ile IMF arasında geçen STAND-BY görüşmelerin de istediğimiz noktalara varamıyoruz bir türlü. Her ne kadar yetkililer bu konuda yaptıkları açıklamalarda belirtikleri üzere, bir anlaşmaya varma aşamasındayız deseler de, akabinde de çıkıp Türkiye’nin menfaati her şeyin önündedir deniyorsa ben burada şunu demekten kendimi alıkoyamayacağım.  Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu… Madem ülkenin menfaati söz konusuysa neden her sıkıştığımız da ilk gittiğimiz kapı IMF?
 
       Şu anda Türkiye de yaşadığımız krizin aslında IMF ile yapacağımız STAND BY anlaşmasından sonra yaşacağımız krizin yanında çokta öyle büyük olmadığını görür gibiyim. Zaten sıkı olan ümüğümüzü daha da sıkmaya gelecekler. Bu anlaşmadan çıkması muhtemel olan kamu harcamalarında kesinti ve tasarrufların artması bu krizi ciddi anlamda daha da bir sarsacaktır. Ve asıl sarsıcı olacak şey şu anda yapılmayan IMF anlaşmalarının seçimden hemen sonraya yapılıp en ağır şekilde uygulanacak olan tedbirlerin yine bu halkın sırtına yüklenmesi ve onları o derin uykudan uyandırmasıdır. İşte o zaman farkına varacağız tutulduğumuz sıtmanın ne kadar sarsıcı olduğuna…
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum