-

AKOM uyardı ..Pazar günü kar yağışı geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, Cuma (Yarın) erken saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara bölgesine giriş yapacağı tahmin ediliyor.

AKOM uyardı ..Pazar günü kar yağışı geliyor
11 Şubat 2021 - 17:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, Cuma (Yarın) erken saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara bölgesine giriş yapacağı tahmin ediliyor. Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece ise sıcaklıkların 3°C’ler civarına gerilemesi, beklenen soğuk hava ile birlikte yağışların, karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor. İBB, yaklaşan bu yağış ortamı üzerine, her tür olumsuzluğa karşı anında müdahale etmek amacıyla, 7 bin personelle alarm durumuna geçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yarın (Cuma), hazırlık çalışmalarını yerinde denetleyecek, bilgi alacak.

        İBB AKOM verilerine göre, İstanbul’da bugün akşam saatlerinden itibaren Lodos yönlü rüzgârın tekrardan etkisini arttırarak aralıklarla fırtına şeklinde (30-60 km/s) etkili olmaya devam edeceği; beraberinde, aralıklarla sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Soğuk havanın, Cuma ve Cumartesi günü de etkisini göstereceği, sıcaklığın 3°C’ler civarına gerileyeceği beklentisi de paylaşıldı. AKOM verilerinde Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece beklenen kar yağışının yaşanacağı bilgisine yer verildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum