-

ALİ BABACAN'DAN ERDOĞAN'A 'BEBECAN' YANITI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendisine “Bebecan” diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi: “34 yıllık üç haneli enflasyonu 2 yılda tek haneye indirirken ‘Bebecan’ idik. Paradan altı sıfır atarken ‘Bebecan’ idik. IMF’e son borç taksidini öderken ‘Bebecan’ idik. Çok şükür, ben bütün gençler adına ‘Bebecan’ olmaktan gurur duyarım. Bu ülkenin gençlerinin nasıl başarılar elde edileceğini gösterdiğim için onur duyarım.”

ALİ BABACAN'DAN ERDOĞAN'A 'BEBECAN' YANITI
20 Nisan 2023 - 23:47

Diyarbakır’da Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

“Enflasyonu tek haneye indirirken, paradan altı sıfır atarken, IMF borcunu öderken ‘Bebecan’ idik”

“Bir zamanlar bizi hiç görmeyen, küçümseyen, yok sayan iktidar bugünlerde beni hiç dilinden düşürmüyor. Sayın Erdoğan her konuşmasında benden bahsediyor. Geçenlerde tutmuş, ‘Bebecan’ demiş. Ya, senin o ‘Bebecan’ dediğin, bu ülkenin ekonomide en başarılı olduğu dönemde ekonominin başında olmuş bir insan. 34 yıllık üç haneli enflasyonu 2 yılda tek haneye indirirken ‘Bebecan’ idik.  Paradan altı sıfır atarken ‘Bebecan’ idik. Seçimden tam on yıl önce, 14 Mayıs 2013’te IMF’e son borç taksidini öderken de ‘Bebecan’ idik. Bugün de çok şükür, ben bütün gençler adına ‘Bebecan’ olmaktan gurur duyarım. Bu ülkenin gençlerinin, neredeyse çocuk yaştaki gençlerinin nasıl başarılar elde edeceğini gösterdiğim için onur duyarım.”

 

‘Başarıyı eski defterleri karıştırınca buluyor, karşısına ben çıkıyorum’

“Dikkat edin, başarılardan bahsederken hep o dönem aklına geliyor. Çünkü şu anda başarı yok. Ancak eski defterleri karıştırınca başarıyı bulup gösteriyor. Ancak eski defterleri açtığında bir bakıyor ki karşısına ben çıkıyorum. Biliyorum; çok rahatsız, kızıyor ve öfkeli. Kusura bakmasın, kendisine rahatsızlık vermeye devam edeceğiz.”

 

‘DEVA ile CHP logolarının yan yana durması Türkiye için kazanım’

“Türkiye’ye, ‘Mesele eğer Türkiye’yse biz beraberiz. Beraber yürüyebiliriz’ mesajını veriyoruz. DEVA Partisi’nin logosu ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin logosu yan yana duruyor. Bu, Türkiye için çok büyük bir kazanım. Mesele Türkiye ise ayrılıklarımızı bir kenara bırakıp, yarınlarda buluşup hep beraber o hedefe yürüyebileceğimizi gösteriyoruz. Altı partinin temsil gücü çok yüksek. Toplumun bütün kesimleri altı siyasi parti çatısında temsil ediliyor.”

 

‘Haklı olmanın verdiği güçle yola çıktık’

“DEVA Partisi’ni kurmadan önce bize çok insan gelip gitti. ‘Siz hiç korkmuyor musunuz? Baskı, zulüm, her şey var’ dediler. Biz de dedik ki ‘Biz haklıyız. Haklı olmanın verdiği güçle yola çıkıyoruz’. Ve inanın, ‘Korkmuyoruz kardeşim, yürüyoruz’ dediğinizde başkaları korkmaya başlıyor.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum