-

Bakan Akar: 'Yüzde 100 yerli ve milli imkanlar kullanılarak bir mekanik solunum cihazı üretildi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından yüzde 100 yerli ve milli imkanlar kullanılarak bir mekanik solunum cihazı üretildiğini açıkladı.

Bakan Akar: 'Yüzde 100 yerli ve milli imkanlar kullanılarak bir mekanik solunum cihazı üretildi'
17 Nisan 2020 - 19:57
"Sahra" adı verilen cihazın seri üretimine en kısa sürede geçmeyi planladıklarını belirten Akar, "Hedefimiz haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmektir. Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerinin, diğer taraftan da değerli halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak bakımından Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.



Milli Savunma Bakanı Akar, MKEK tarafından üretilen Sahra mekanik solunum cihazını inceleyerek, MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere'den cihaza ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Bakan Akar, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin korona virüs salgını ile amansız bir mücadele yürüttüğünü belirtti. Milli Savunma Bakanlığının da bu mücadele üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını kaydeden Akar, "Bu mücadelede başarılı olmak için yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık, yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum