-

Buğra Kavuncu: karanlık salonlardan bugünlere kadar geldik

İYİ Parti İstanbul Başkanı Buğra Kavuncu ve teşkilatı, kuruluşunun 5. yıl dönümünde Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Buğra Kavuncu: karanlık salonlardan bugünlere kadar geldik
26 Ekim 2022 - 17:25

25 Ekim itibarıyla kuruluşunun 5. yıl dönümüne giren İYİ Parti, 81 il ve tüm ilçelerdeki Atatürk Anıtları’na giderek çelenk bıraktı. İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı da, Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi. 

 

Tören sonrası açıklamalarda bulunan İl Başkanı Buğra Kavuncu, Genel Başkan Meral Akşener’in kuruluş sürecindeki mücadelesine dikkat çekti: “Büyük sıkıntılar atlattık, çok büyük iftiralara uğradık, büyük mücadelelerle karanlık salonlardan çıkarak ve cesur bir kadının, sayın Meral Akşener’in başlattığı mücadeleyle bugünlere kadar geldik. Altını çizmek istediğim en önemli husus şu; 5. yıla bu şekilde ulaştık ve İYİ Parti artık Türkiye’nin geleceğinin partisi olduğunu tescillemiştir.”

 

Bartındaki elim kazadan dolayı kutlama yapmadık”

 

Bartın’da hayatını kaybeden maden emekçileri nedeniyle 5. yıl dönümünde kutlama etkinliklerinin iptal edildiğini belirten İl Başkanı Kavuncu, “Türkiye’de eş zamanlı olarak 81 ilde ve tüm ilçelerde 5. yıl törenleri yapıldı. Her il ve ilçe kendi bulunduğu ilde Atatürk anıtlarına çelenk bırakarak bu kutlamayı gerçekleştirdi. Atatürk anıtına çelenk bırakmak çok manidar ve çok kıymetli. Çünkü bugün özgürce, bağımsızca parti kurup, siyaset yapıp kendi sesimizi duyurabiliyorsak bu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’in nimetidir. Bunun farkındayız, bunun bilincindeyiz. O şuurla, o azimle, o coşkuyla da mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Millet İttifakı’nın kazanımları oldu”

 

Buğra Kavuncu, İYİ Parti’yle birlikte Millet İttifakı’nın edindiği kazanımlara değindi: “Çok zorlu şartlarda buralara geldik. Ama Allah’a şükür İYİ ki kurduk, İYİ ki İYİ Parti doğdu, İYİ ki İYİ Parti var oldu. İYİ Parti’nin varoluşuyla beraber Türkiye'de birçok siyasi denge değişti. Büyükşehirler ve birçok belediyelerde değişimler oldu, Millet İttifakı’nın o anlamda kazanımları oldu. Bugün Türkiye'de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş tekrar gündem oldu ve inşallah Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı da bu mücadeleyi veren Millet İttifakı’nın adayı olacak. Bu azim ve kararlılıkla bizler mücadelemize devam ediyoruz.”

 

İdeolojik bağnazlıklardan arınmış bir parti

 

İl Başkanı Kavuncu açıklamasında ayrıca hayal ettiği Türkiye’yi anlattı: “Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi arzu ettiğimiz o huzurlu, mutlu ve güçlü güler yüzlerin olduğu, insanların bağımsız ve hür şekilde yaşadığı bir ülke haline getirme mücadelemiz devam edecek. Dünyaya açık, dünyadaki gelişmeleri takip eden, ideolojik bağnazlıklardan arınmış ve Cumhuriyet’in temel ilkelerine sahip çıkan bir siyasi partiyi el birliğiyle muhafaza ettik. Şundan emin olun; bizler bugün bu mücadeleyi veriyoruz, yarın çocuklarımız da çok daha güçlü ve kurumsal bir İYİ Parti çatısı altında bu ülkeyi inşallah geleceğe taşıyacak. 5. yılımız kutlu olsun, İYİ ki İYİ Parti var, İYİ ki İYİ Parti doğmuş, İYİ ki sizler varsınız. Teşekkür ediyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum