-

CHP'li Erdem'den uyarı; bize zulmedenlere benzemeyeceğiz, tehdit dili doğru değil!

AK Parti iktidarı ekonomik krizin etkisiyle yüzde 40 seviyelerinde olan oylarının büyük bir bölümünü kaybederek yüzde 30'lara geriledi, ancak bunca olumsuz duruma rağmen iktidarın oylarının hala yüzde 30'larda olması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

09 Eylül 2022 - 09:29 - Güncelleme: 09 Eylül 2022 - 09:39

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, bu konuya ilişkin bir soruya verdiği yanıtta tablonun neden böyle olduğunu özetledi. CHP'li Erdem, AK Parti iktidarının yüzde 30'lara gerilemesinin de önemli bir nokta olduğunu vurguladığı açıklamasında birkaç noktaya dikkat çekerek hem iktidara tepki gösterdi hem de muhalif camiaya önemli uyarılarda bulundu.

 

MUHAFAZAKAR SEÇMENE YAŞATILAN YAPAY KORKU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhafazakar kesimde muhalefet iktidara gelirse yaşam tarzınıza müdahale edecek, başörtüsünü yasaklayacak, imam hatipleri kapatacak korkusunu yaymaya çalışarak belli bir kitleyi kendi çevresinde kutuplaştırdığını belirten Eren Erdem şu açıklamayı yaptı;

 

"Erdoğan oy kaybediyor fakat demokratik rejimlerde barajı bile geçememesi gerekirken yaratmış olduğu bu tehlikeli atmosfer nedeniyle bir kitlenin hala oy verdiği bir aktör. Gülşen hadisesinde de durum buydu. Yani şunu yapmak istedi orada belli ki bir arşiv var ellerinde dört ay öncesindeki videoyu çıkardılar. Şu mesajı verdiler tabanlarına bak bunlar gelirse yaşam tarzınıza müdahale edecek, bu duyguyu yaymaya çalışıyor bu da belli bir kesimde karşılık buluyor. Biz de ısrarla kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğimizi buna inanmadığımızı herkesin yaşam tarzına güvence olduğumuzu anlatarak bu kutuplaşmayı kırmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu, çünkü bizim bu söylemi etkisizleştirmemiz halinde Erdoğan'ın barajı dahi aşamayacağı çok aşikardır"

 

ERDOĞAN'IN KOZU KUTUPLAŞTIRMA

 

Erdoğan'ın ısrarla kutuplaştırma CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise birleştirme taraftarı olduğunu vurgulayan CHP Parti Meclis Üyesi "Erdoğan tarafından sistematik bir şekilde bu duygu örülüyor. Muhalefette bu duyguyu kıracak hakikati ortaya koyuyor. Siz Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün insanların yaşam tarzına müdahale etmesini bekler misiniz? Öyle bir mizacı var mı Kemal Bey'in? Yok!" dedi.

 

BİZİM MAHALLE DE BAZEN YANLIŞA DÜŞÜYOR

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplumdaki ayrışmayı ortadan kaldırmaya yönelik siyasi hamlelerinin zaman zaman muhalif mahalleden bazı isimler tarafından hedef alındığına dikkat çeken Eren Erdem, "Bizim mahallemizde de bu kutuplaşmayı destekleyen çıkışlar yapılıyor. Sürekli Recep Tayyip Erdoğan'ın bir arada tutmaya çalıştığı kitlenin korkmasını sağlayan aynı yerde durmasını sağlayan tetikleyici çıkışlar da yapılıyor. Yahu muhalefetin bunu kırmaya dönük tüm hamleleri en çok muhalefet mahallesi tarafından baltalanıyor. Bugün Kemal Bey çıkıp efendim bir inanç topluluğuyla inanca dair güvenceler içeren bir konuşma yaptığı zaman 'Yahu Kemal Bey'in ne işi var orada' diyenler de iktidarın hala yüzde 30 oy almasını sorgulayanlar. Muhalefetin yaratılan bu kutuplaşma ortamını kırması ve tüm inançlara güvence vermesi gerekiyor" diye konuştu.

 

YAHU SEÇMEN NİYE GÜNEŞİ GÖRMESİN KARDEŞİM!

 

İddiasını bir örnekle anlatan CHP'li Erdem, "Geçen gün bir siyasetçi arkadaşımız çıkıyor 'güneşi görmeyecekler' diyor. Yahu bugüne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren bir insan olduğumuzu varsayalım. 'Yahu bunlar gelirse biz güneşi görmeyeceğiz ya! Bunlar gelirse hapsa gireceğiz biz kardeşim ya lanet olsun ekonomi çok berbat ama hiç olmazsa canımızı kurtaralım' gibi bir duyguya kapılıyor. Yahu niye güneşi görmesin kardeşim? Suçu olan bağımsız mahkemeler tarafından yargılanacak, temyiz hakları olacak ama suç işlemiş olanlar! Ama seçmen, vatandaş niye güneşi görmesin?" şeklinde konuştu.

 

BAŞÖRTÜLÜ DE MİNİ ETEKLİ DE GÜVENCE ALTINDA YAŞAYACAK!

 

CHP iktidarında yaşam tarzlarının güvenceye alınacağını dile getiren Erdem, "Başörtülünün de mini etek giyenin de yaşam tarzına müdahale edilmeyen herkesin kendini özgürce ifade ettiği demokratik çoğulcu bir rejim inşa edeceğiz biz hepsi bu!" ifadelerini kullandı.

 

BUNU YAPARSAK ERDOĞAN BARAJI BİLE GEÇEMEZ

 

AKP iktidarının yüzde 30'un altına düşmesinin formülü açıklayan Eren Erdem, "Burada mahalleler arası bir gerilimi yalnızca siyaset çözemez. Aynı zamanda o mahallelerin kanaat önderleri, aydınları da bu işin içine girmek zorunda. Ama iki tarafın adımları da hepsini genelleyerek söylemiyorum birbirini tehdit ediyor. Dolayısıyla bu Erdoğan'ın arzu ettiği ortam zaten. Erdoğan bu ayrışmanın devam etmesini istiyor. Kültürel ayrışmanın devamı halinde ancak yüzde 30'larda oy alabilir. Muhalefet ne yapmaya çalışıyor bu ayrışmayı bitirmek istiyor. Biz bunu başaracağız. İşte o zaman Erdoğan barajı bile geçemeyecek" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum