-

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya gaz sahasındaki Amasra kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni doğal gaz rezervi keşfi yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Açıkladı
05 Haziran 2021 - 07:19

Erdoğan, Filyos Limanı açılışı ve doğal gaz işletme tesisleri temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları aktardı:

"Büyük gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği uluslararası bir ticaret ve sanayi alanı kurma projesi olan Filyos Limanı nihayet hayata geçti.

Tarihi bir ana şahitlik etmek üzere Filyos'tayız. Bu eserin mazisi tam 150 yıllık.

Burası 13 gemiyi alabilecek durumda. Yılda 25 milyon tonluk kapasitesiyle ihracatımıza katkı sağlayacak.

İnşallah yıl sonuna 200 milyar dolarlık ihracatın ışığını görmeye başladık.Filyos Limanı, Marmara limanlarının ve boğazların yükünü hafifletecek.

Filyos Vadisi entegre yapısıyla bölgenin ve Türkiye'nin üretimine, ihracatına çok önemli bir katkı sağlayacak.Filyos endüstri bölgesi 30 milyon nüfus ve 80 milyar dolarlık ekonomiye erişim sunacak.

"Fatih sondaj gemisi Amasra-1 kuyusunda, 135 milyar metreküplük yeni rezerv buldu"

Karadeniz'de toplam rezerv 540 milyar metreküpe ulaştı.

Artık Batı Karadeniz'de yeni bir dönem başlıyor. Burada yaşayan kardeşlerimiz her geçen gün bu yatırımdan fayda sağlayacaktır. Denizdeki doğal gazı karaya üç etapta çıkarmayı planlıyoruz.

Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz.

Filyos Limanı'na toplamda 2 milyar 225 milyar liralık yatırım yapılmıştır."

Bu yıl 2 bin megavatı güneş ve 2 bin megavatı rüzgar olmak üzere toplam 4 bin megavatlık yenilenebilir enerji yatırımını harekete geçirmiş olacağız."

Kaynak:Hibya


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum