-

En az daralan üç ekonomiden biri Türkiye

2020 yılının ikinci çeyreğinde başlayan ve tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını dünya ekonomisini de derinden sarstı. Türkiye, hem salgını hem de ekonomiyi en iyi yöneten...

En az daralan üç ekonomiden biri Türkiye
08 Eylül 2020 - 16:40 - Güncelleme: 08 Eylül 2020 - 16:40
2020 yılının ikinci çeyreğinde başlayan ve tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını dünya ekonomisini de derinden sarstı. Türkiye, hem salgını hem de ekonomiyi en iyi yöneten ülkelerden biri oldu. Pandemide en az daralan ekonomiler listesinde Türkiye ilk üçte yer aldı.
Pandeminin etkisiyle 2020 yılının ikinci çeyreğinde, üretim ve ticari faaliyetleri durma noktasına gelen onlarca ülkenin ekonomisi gerileme kaydetti. Türkiye ise hem sağlık alanında hem de ekonomi de salgını en iyi yöneten ülkeler arasında gösterildi.
Türkiye'nin başarısı, ABD merkezli Bloomberg'in pandemi sürecinde ekonomisi en az zarar gören ülkelerin yer aldığı bir araştırma sonucunda tescillendi.
Yayınlanan araştırmada tüm dünya ekonomileri yer alırken, ülkelerin üretim, ithalat-ihracat aktiviteleri ve kaydedilen zarar oranı temel alındı.
Araştırmaya göre Türkiye, Çin ve Endonezya'nın ardından ekonomisi salgından en az zarar gören 3. ülke oldu. Araştırmaya göre aynı dönemde ABD ekonomisi yüzde 5, İngiltere yüze 9,9 İspanya ise yüzde 12 daraldı.
(İHA)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum