-

Günün Özeti

Günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik; Bahçeli'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin açıklamaMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı...

Günün Özeti
14 Ocak 2021 - 17:40 - Güncelleme: 14 Ocak 2021 - 17:40
Günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik;


Bahçeli'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam olarak yerleşmesi için bazı adımlar atılması gerektiğini söyledi.
....

15 Temmuz'da kadeh kaldırıp şarkı söyleyen Edirne Belediye Başkanı Gürkan'a 2 yıl hapis istemi
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir barda kadeh kaldırıp şarkı söylediği görüntülerle ilgili yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcılık, "suçu ve suçluyu övme" suçundan tutuksuz yargılanan Gürkan'ın 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

....
Yurttan kar manzaraları
Türkiye'nin kuraklıkla mücadelede ettiği şu günlerde toprağa can suyu olacak kar, yurdu etkisi altına aldı.

.....
MEB'den ilkokul ve ortaokulların dönem sonu işlemleriyle ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilkokul ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceğini, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

.....
Sağlık çalışanlarına Korona virüs aşıları yapılmaya başlandı
Sağlık çalışanlarının Çin'den getirilen korona virüs aşıları ile aşılanmasına başlandı. Aşı için randevu alan sağlık çalışanları randevu sırasına göre aşılarını olabiliyor. Aşı yapıldıktan sonra bir süre gözetim altında tutulan sağlık çalışanları, ikinci doz aşılarını 28 gün sonra yaptırabiliyor.

....

Kovid 19'dan sonra MS aşısını buldular
ABD'li Pfizer ile geliştirdiği Covid aşısıyla dünyaya rahat nefes aldıran Türk bilim adamları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu biyoteknoloji şirketi, bir başarıya daha imza attı.
-İHA-

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum