-

İki bakan alındı, üç bakan atandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı. Yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Ticaret Bakanlığı'na da AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı.

İki bakan alındı, üç bakan atandı!
21 Nisan 2021 - 10:18

 Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan kabine değişikliği ile ilgili beklenen ilk karar geldi. 21 Nisan Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile iki yeni bakanlık kurulmasının hemen ardından, 1. Mükerrer sayı ile yeni kabine değişikliğine gidildi. Bir bakanlık ikiye bölünürken, üç yeni bakan atandı.

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İKİYE BÖLÜNDÜ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine kurulan bakanlıklardan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ise Derya Yanık getirildi. Atamalarda AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Ticaret Bakanı oldu.

SELÇUK VE PEKCAN GÖREVDEN ALINDI

Hatırlanacağı gibi eski Ankara Milletvekili olan Profesör Doktor Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini yürütüyordu. Yapılan yeni atamalarla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevlerinden alındı.
Kaynak:İGFA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum