-

Nazilli'deki orman yangınını söndürme çalışmaları gece de devam ediyor

Aydın'ın Nazilli ilçesinde makilik ve tarım arazilerinin bulunduğu alanda başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangınını söndürmek için ekipler gece karanlığında çalışmalarını...

Nazilli'deki orman yangınını söndürme çalışmaları gece de devam ediyor
16 Temmuz 2021 - 00:05 - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 - 00:05
Aydın'ın Nazilli ilçesinde makilik ve tarım arazilerinin bulunduğu alanda başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangınını söndürmek için ekipler gece karanlığında çalışmalarını karadan sürdürüyor.

Yangın, kırsal Uzunçam ve Yenice Mahalleleri arasında bulunan tarım arazilerinin bulunduğu makilik alanda saat 16.30 sıralarında çıktı. Edinilen bilgiye göre, alandan dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangına 2 helikopter ile müdahale edilirken, yangında ayrıca 10 arazöz, iki su tankeri, 100'e yakın personel de görev yapıyor. Rüzgarın şiddeti ile büyüyen sarp arazideki yangın yakın bölgedeki ormanlık alana sıçradı. Havanın kararması ile birlikte ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını karadan müdahale ile sürdürüyor.

(Murat Uçkaç/İHA)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum