-

Meclis 100 yaşında! Anıtkabir'de sade tören

Her 23 Nisan’da on binlerce kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir’de bu yıl gerçekleştirilen kutlamalar, Covid-19 salgını nedeniyle devlet erkanının katıldığı resmi törenle sınırlı kaldı.

Meclis 100 yaşında! Anıtkabir'de sade tören
23 Nisan 2020 - 19:31
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Anıtkabir'de düzenlenen resmi törenle başladı. Geçtiğimiz yıllarda on binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Anıtkabir, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle devlet erkanının katıldığı resmi törenle sınırlı kaldı.



Bu yıl coşku ve heyecanla kutlanması planlanan 23 Nisan etkinliklerinin bir diğer önemi ise birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olmasıydı. Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih olarak da adlandırılan 23 Nisan 1920 tarihinin 100'üncü yıl etkinlikleri de henüz tedavisi bulunmayan salgın nedeniyle ertelendi. TBMM'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü sebebiyle TBMM Başkanı Mustafa Şentop, beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum